Flutur a participat în campania „Let’s do it, România!” la o acțiune de strângere a deșeurilor din zona pădurii Mihoveni-Costâna, fiind găsite inclusiv deșeuri de construcții: Astfel de acțiuni ne obligă pe noi, autoritățile să facem mai mult pentru a preveni aruncarea deșeurilor sau depozitarea lor necontrolată


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, sâmbătă, în cadrul campaniei „Let’s do it, România!” la o acțiune de strângere a deșeurilor din zona pădurii Mihoveni-Costâna.

Președintele Flutur a participat, împreună cu 150 de voluntari din instituție, la Ziua de Curățenie în campania „Let’s do it, România!”, iar la strângerea deșeurilor din zona pădurii Mihoveni-Costâna lor li s-au alăturat voluntari din comuna Șcheia, împreună cu primarul Vasile Andriciuc și viceprimarul Ilie Cojoc.

Alte echipe de voluntari de la CJ Suceava s-au aflat în parcul Șipote, în Zamca, în zona râului Suceava și în comuna Adâncata alături de voluntari din aceasta comună, împreună cu primarul Viorel Cucu.

După ce în pădure s-au găsit inclusiv deșeuri de construcții, președintele Gheorghe Flutur a anunțat că va solicita să se  aibă în vedere rezolvarea problemei și pentru acest tip de deșeuri.

Flutur a declarat că astfel de acțiuni obligă autoritățile să facă mai mult pentru a preveni această debandată în ceea ce privește aruncarea deșeurilor sau depozitarea necontrolată a lor.

El și-a exprimat speranța ca depozitele ecologice să devină funcționale cât mai repede, artătând că acest proces nu poate fi grăbit pentru că sunt proceduri de achiziție publică.

„După ce vor fi operaționale vom intra în forță cu ofensive de informare a populației, școlilor, vom cere sprijinul Bisericii, mass-media, pentru colectarea selectivă a deșeurilor”, a spus Flutur.

El a subliniat că Suceava e un județ turistic și că trebuie să fie și un județ curat.

Președintele Flutur a mai declarat că voluntariatul trebuie încurajat în toate domeniile menționând că de la perioada când era muncă patriotică la voluntariat a trecut o bucată de vreme.

„Voluntariatul înseamnă ceva care vine din suflet, nu trebuie să te oblige nimeni și eu mă bucur de aceste forme naturale și nu de formalisme”, a spus Flutur. (N.B.)


Intră acum și în grupul de