Peste 3.000 de candidați s-au înmatriculat la studiile de licență, masterat și doctorat de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a finalizat concursul de admitere pentru ciclurile de studii de licenţă, masterat și doctorat la cele 10 facultăţi ale sale.

Potrivit unui comunicat de presă, în acest an USV a scos la concurs, pentru toate formele de învățământ, aproximativ 5000 de locuri, dintre care peste 2200 au fost locuri bugetate.

„Oferta studiilor universitare de licenţă, constând în 42 de programe, a atras un total de 1951 noi studenți, dintre care 343 etnici români de pretutindeni”, a precizat sursa citată.

Conform USV, la forma de învăţământ la distanţă (ID) s-au înmatriculat 322 de candidați, repartizați pe 9 programe de studii.

De asemenea, la finalul concursului de admitere, la cele 36 de programe de masterat, s-au înmatriculat 1109 candidați, dintre care 142 etnici români de pretutindeni. Acestora li se adaugă alți 124 noi studenți înmatriculați la programele de conversie profesională.

În ceea ce priveşte studiile de doctorat, unde au fost disponibile 49 de locuri bugetate, s-au înmatriculat 61 de candidați.

O nouă sesiune de admitere la doctorat se va desfășura în perioada 24 – 28 septembrie. De asemenea, pentru celelalte programe de studii unde mai există locuri disponibile, un nou modul de admitere se desfășoară în perioada 24 – 26 septembrie.

„Universitatea mulţumeşte tuturor candidaţilor din cele două sesiuni de admitere pentru interesul deosebit acordat şi în acest an programelor de studii ale USV”, a menționat sursa citată.

(M.T.)