Municipalitatea suceveană alocă 500.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de restaurare și consolidare a Turnului Clopotniță de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali suceveni urmează să dezbată în ședința de CL de joi un proiect de hotărâre cu privire la acordarea unui sprijin financiar în valoare de 500.000 de lei Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru continuarea lucrărilor de restaurare și consolidare a Turnului clopotniță de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”.

Potrivit proiectului de hotărâre, acordarea sprijinului financiar se realizează conform art. 5, alin. (1) din Normele metodologice de aplicare „prin hotărâre a consiliilor locale (…) la solicitarea unității centrale de cult, formulată pe baza cererilor primite de la unitățile de cult”.

Conform art. 3, alin. (3) din Ordonanța Guvernului nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România, „de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreținerea și funcționarea unităților de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcașurilor de cult și pentru conservarea și întreținerea bunurilor aparținând cultelor și care fac parte din patrimoniul cultural național mobil, pentru amenajarea în întreținerea muzeelor cultural – religioase, pentru construirea și repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult, a sediilor unităților de învățământ teologic proprietate a cultelor recunoscute, pentru construirea, amenajarea și repararea clădirilor având destinația de așezăminte de asistență socială și medicală ale unităților de cult, precum și pentru activitățile de asistență socială și medicală susținute de acestea.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de