Peste 20 de șoferi suceveni depistați băuți la volan în noaptea de sâmbătă spre duminică. Poliția Suceava: Nu există o concentrație de alcool sigură atunci când vine vorba de conducerea unei mașini, în afară de 0,0 la mie!


Intră acum și în grupul de

Peste 20 de șoferi suceveni au fost depistați băuți la volan în urma unor acțiuni ale polițiștilor.

 

Potrivit Poliției Județene Suceava, în fiecare seară a acestui sfârşit de săptămână, zeci de echipaje de poliţie au ieşit în teren pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de siguranţă rutieră. Principalul scop al acţiunilor desfăşurate pe perioada nopţii a fost identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

               Polițiștii au reușit identificare la timp a șoferilor care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool, prevenind astfel potențiale tragedii. Tuturor celor identificați le-au fost întocmite dosare penale.

Astfel, un echipaj din cadrul Serviciul Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DC Cozănești, din comuna Dorna Arini, autoturismul fără plăcuțe cu numere de înmatriculare, condus de un localnic de 55 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Sâmbătă la ora 20.53, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DJ 174, din comuna Șaru Dornei, autoturismului condus de un localnic de 41 de ani ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Tot sâmbătă, la ora 22.35, o patrulă de poliție a oprit  pentru control pe DJ 175, din comuna Fundu Moldovei, autoturismul condus de un localnic de 67 de ani care a evitat să se supună testului cu aparatul etilotest și a suflat de 11 ori, fără a finaliza vreun test, recunoscând ulterior faptul că, a consumat băuturi alcoolice.

Bărbatul de 67 de ani a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La ora 23.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului  Rădăuți, a oprit  pentru control pe strada 1 Mai din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani, din  comuna Frătăuții Vechi ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

               Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Duminică dimineața la ora 01.43, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Liteni, a oprit pentru control pe DJ 208A din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 38 de ani ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Tot duminică dimineața la ora 03.55, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, a oprit pentru control pe DC Bogdănești-Prund, din comuna Bogdănești, autoturismul condus de un localnic de 21 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Ulterior, la ora 03.44, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, a oprit pentru control pe DC 13, din comuna Bogdănești, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani din comuna Boroaia care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Alcoolul la volan este o combinație periculoasă, care nu de puține ori a fost cauza unor accidente grave. Iată ce trebuie să știi pentru a te feri de pericole”, arată Poliția Suceava.

Sursa citată subliniază că alcoolul este absorbit rapid în sânge, iar pe măsură ce concentrația de alcool crește, creierul este din ce în ce mai afectat și alterează două funcții de bază, care sunt esențiale, respectiv discernământul și controlul mușchilor.

„Nu uitați, nu există o concentrație de alcool sigură atunci când vine vorba de conducerea unei mașini, în afară de 0,0 la mie!”, transmite Poliția Suceava. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de