Peste 800 de pachete cu țigări de contrabandă ascunse în rezervorul unei mașini, depistate de polițiștii de frontieră din Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit peste 800 de pachete cu țigări de contrabandă ascunse în rezervorul unei mașini.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, luni, în jurul orei 22.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei  Siret, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

„Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în rezervorul autoturismului, cantitatea de 820 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai arătat că țigările în valoare totală de 1.230 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional de către Biroul Vamal Siret cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de