Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat că Primăria poate semna noul contract pentru salubrizarea menajeră din Suceava

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat, marți, că Primăria poate semna noul contract pentru salubrizarea menajeră din Suceava.

„În noul contract avem prevăzute următoarele: instalarea unui număr de 200 de puncte de colectare îngropate sau semi îngropate, realizarea de două locuri de joacă în fiecare an, pe durata celor 12 ani a contractului, montarea a 1000 de coșuri de gunoi stradale, distribuirea unui număr de 12.000 de pubele la casele din oraș pentru deșeuri umede și uscate, precum și alte reglementări, pentru a pune accent pe colectarea selectivă”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a mai arătat că timp de 60 de zile operatorul are termen de mobilizare, iar după această dată îi revine sarcina fermă de a repara toate punctele de colectare, de a le dezinfecta, de a aduce tomberoane noi și de a mări frecvența de colectare a gunoiului.

„Ulterior, vom preda amplasamente și vom începe instalarea punctelor îngropate!”, a subliniat Harșovschi.

Asocierea Diasil-Ritmic a fost declarată câștigătoare a licitației pentru salubrizarea menajeră  în municipiul Suceava. Contractul este în valoare de 18 milioane de euro și va fi valabil pentru următorii 12 ani.

(M.T.)