Trei focuri de avertisment la Brodina pentru reținerea unui bărbat care încărca țigări de contrabandă într-o mașină. Bărbatul a reușit să fugă și a abandonat țigări în valoare de 90.000 de lei și o mașină de teren

Un bărbat care a fost suprins de polițiștii de frontieră suceveni în timp ce încărca țigări de contrabandă într-un autoturism de teren a fost somat verbal, dar și cu focuri de avertisment, dar a reușit să fugă.

Potrivit Poliției de Frontieră Suceava, joi, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat, într-o zonă greu accesibilă de pe raza localității Costileva de Sus, o persoană care încărca într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Aceștia au acționat pentru reținerea bărbatului, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acesta a abandonat coletele şi autoturismul și a fugit în zona împădurită din apropiere.

Deoarece persoana în cauză nu s-a supus somațiilor legale prin voce, au fost trase trei  focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată aceasta nu s-a oprit şi a profitat de terenul greu accesibil şi împădurit pentru a nu fi prins.

Din primele verificări, în mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care  autoturismul a fost dus la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 88.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 9.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale. (N.B.)