Organizația PMP Suceava a colectat peste 30.000 de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Eugen Tomac: Felicit organizația județeană pentru această acțiune


Intră acum și în grupul de

Organizația județeană PMP Suceava a colectat peste 30.000 de semnături în vederea susținerii unui proiect de lege potrivit căruia primarii vor fi din nou aleși în două tururi de scrutin. Acțiunea organizației județene a fost apreciată de liderul PMP, Eugen Tomac, care a felicitat membrii PMP Suceava pentru modul în care s-au implicat în acest proiect.

Eugen Tomac a participat, sâmbătă, la Suceava, la o ședință a CJEx al PMP Suceava.

Totodată, PMP Suceava a inaugurat și noul sediu al partidului care se află situat în fostul spațiu în care a funcționat Camera de Comerț Româno-Ucraineană.

Liderul PMP Suceava, Marian Andronache, a declarat într-o conferință de presă că încă din luna aprilie a fost începută campania de strângere de semnături pentru susținerea modificării legii alegerilor locale astfel încât primarii să fie aleși în două tururi de scrutin.

Potrivit acestuia, organizația județeană PMP Suceava a avut ca țintă colectarea unui număr de 30.000 de semn[turi și că s-au colectat la sediu 25.300 de semnaturi, iar organizațiile din teritoriu au mai strâns încă 5000 de semnături.

„Sperăm ca legea să poată fi aprobată în Parlament”, a spus Andronache.

El a arătat că sunt organizații din județ care și-au depășit cu mult ținta avută, ceea ce înseamnă că populația susține ca primarii să fie cât mai reprezentativi.

Președintele PMP, Eugen Tomac, prezent la conferința de presă a felicitat organizația din Suceava pentru inaugurarea noului sediu.

„Pentru PMP această toamnă reprezintă și un nou început în forță la Parlament si  dezbatem prioritățile pentru PMP pentru perioada care vine. Felicit PMP Suceava pentru semnăturile pentru revenirea la alegea primarului în două tururi”, a spus Tomac.

El a menționat că au fost stânse la nivel național peste 850.000 de semnături până în prezent pentru susținerea acestui proiect. (N.B.)


Intră acum și în grupul de