Un șofer a frânat brusc pentru a lua de pe stradă un telefon și un portofel, însă mașina i-a fost lovită de autovehiculul din spate, la Vatra Dornei

Un bărbat de 30 de ani, din Vatra Dornei, este cercetat de polițiști după ce a condus o mașină cu numere false și a sustras un telefon mobil și un portofel.

Potrivit IPJ Suceava, un bărbat de 31 de ani, din municipiului Vatra Dornei, a reclamat faptul că pe 8 septembrie, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din localitate, și-a pierdut portmoneul și telefonul mobil, bunurile fiind găsite de un alt participant la trafic.

Poliția Suceava a menționat că în urma continuării cercetărilor au reușit identificarea conducătorului auto, un bărbat de 30 de ani din localitate.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că la 08.09.2018, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Vatra Dornei, bărbatul de 30 de ani a observat pe partea carosabilă un telefon mobil și un portmoneu cu bani, a frânat brusc, moment în care a fost lovit de un alt autovehicul care circula în spatele său”, a arătat IPJ Suceava.

După accidentul soldat cu pagube materiale, conducătorul auto a ridicat bunurile de pe partea carosabilă și a plecat de la fața locului, fără a se prezenta la poliție și fără a anunța găsirea bunurilor.

Astfel, bărbatul de 30 de ani a fost sancționat contravențional de polițiști pentru faptul că nu s-a prezentat la poliție în termen de 24 de ore de la data la care a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale, iar ca măsură complementară i s-a reținut permisul de conducere.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul condus de autor are număr de înmatriculare fals, vehiculul fiind înmatriculat în străinătate.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „însușirea bunului găsit” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)