Primarul Ion Lungu solicită sprijinul oamenilor de afaceri în vederea dezvoltării învățământului dual în Suceava: „Este o criză acută a forței de muncă calificate”


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a solicitat, miercuri, în cadrul conferinței de presă, sprijinul oamenilor de afaceri astfel încât învățământ dual să se dezvolte și să asigure o forță de muncă calificată.

Primarul Ion Lungu a menționat că municipalitatea a depus proiectul pentru obținerea finanțării în vederea reabilitării și echipării infrastructurii educaționale a Colegiului Tehnic „Petru Mușat”, unitate în care funcționează o clasă de învățământ dual.

De asemenea, primarul Ion Lungu a spus că municipalitatea pregătește și un proiect pe fonduri europene pentru Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, în vederea formării tinerilor în domeniul alimentar.

„Avem nevoie în primul rând de sprijinul firmelor, a oamenilor de afaceri și voi iniția o întâlnire pe această temă la Primărie, să încercăm să le aducem la cunoștință aceste avantaje, să încercăm să dezvoltăm cât mai mult învățământul dual în orașul nostru pentru că este o criză acută a forței de muncă calificate. Acest lucru l-am întâlnit în acest an la toate lucrările de investiții pe care le-am avut, de la asfaltări, până la reabilitarea statuii”, a spus Ion Lungu.

Primarul a arătat că trebuie găsite soluții în ceea ce privește forța de muncă calificată și în ideea dezvoltării de noi afaceri.

„Vrem să facem un învățământ dual performant și dezvoltat, aici, la Suceava, să asigurăm o forță de muncă calificată”, a subliniat primarul Ion Lungu.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de