Bărbat fără permis, la volanul unei mașini radiate din circulație acum 13 ani, urmărit și blocat în trafic de polițiștii din Marginea


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Marginea, s-a ales cu dosar penal după ce a condus fără permis o mașină radiată din circulație acum 13 ani.

Potrivit IPJ Suceava, joi, 4 octombrie a.c., la ora 15.40, în timp ce acționa pe DN 17A, din comuna Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a observat un autoturism al cărui conducător auto la vederea echipajului de poliție a mărit viteza de deplasare.

„S-a procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, însă bărbatul de la volan și-a continuat deplasarea pe DN 2E și mai apoi pe strada Ștefan cel Mare din comuna Marginea. A fost blocat în trafic după circa 2 km”, a arătat sursa citată.

Astfel, polițiștii au identificat conducătorul auto, un bărbat de 59 de ani, din comuna Marginea, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Totodată, polițiștii au constatat că numărul de înmatriculare nu figurează ca fiind atribuit nici unui vehicul, autoturismul fiind radiat din circulație din anul 2005, aspect recunoscut și de conducătorul auto.

Bărbatul de 59 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

„Întrucât autoturismul nu era asigurat civil în caz de daune produse terților prin accidente de circulație și nu avea inspecție tehnică periodică (ITP) valabilă, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum total de 2.305 lei, luându-se și măsura complementară de reținere a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fără drept de circulație”, a precizat Poliția Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de