Țigări de contrabandă de peste 58.000 de lei, găsite într-un autoturism abandonat în apropiere de Brodina

Polițiștii de frontieră din Brodina au descoperit, joi, țigări de contrabandă de peste 58.000 de lei într-un autoturism abandonat.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi, 4 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră au identificat pe comunicaţia Brodina-Falcău, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

„Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză. După aproximativ un kilometru, autoturismul în cauză a fost descoperit abandonat într-un şanţ de pe marginea carosabilului, iar în interior au fost observate mai multe colete cu țigări”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a spus că s-a luat măsura conducerii autoturismului la sediul instituției, unde în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.990 pachete de țigări, de provenienţă ucraineană.

Astfel, țigările în valoare de 58.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora.

Comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan a mai arătat că și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au descoperit în zona de frontieră mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă.

„Baxurile au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 40.100 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale”, a menționat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

(M.T.)