Ambasadorul SUA în România a vizitat Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. El i-a îndemnat pe elevi să urmeze exemplul lui Andrei-Alexandru Savin din promoţia 2018, care a fost admis la United States Air Force Military Academy


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a vizitat, vineri, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, fiind primul liceu militar din România pe care îl vizitează.

În cadrul acestei vizite a avut loc o prezentare a istoricului colegiului și o trecere în revistă a performanțelor și realizărilor elevilor ștefaniști.

 Întâlnirea a continuat cu vizitarea spațiilor și facilităților de pregătire, galeriei comandanților, capelei, sălii de lectură a bibliotecii și sălii de tradiții a colegiului, a precizat Georgiana Lupu, responsabil Informare și Relații Publice.

În final Hans Klemm s-a întâlnit cu elevii, profesorii și instructorii militari din colegiu.

El le-a vorbit elevilor câmpulungeni despre cooperarea militară dintre SUA și România și prioritățile Parteneriatului Strategic, iar elevii ștefaniști s-au arătat interesați să afle detalii despre experiența de diplomat a ambasadorului.

În discursul său ambasadorul Hans Klemm i-a încurajat pe elevii militari câmpulungeni să își urmeze visurile de a accede în cariera militară și i-a îndemnat să urmeze exemplul lui Andrei-Alexandru Savin din promoţia 2018, care a fost admis la United States Air Force Military Academy, Colorado Springs.

De asemenea, el și-a exprimat convingerea că și cei trei elevi câmpulungeni care susțin deja probe de admitere pentru academiile din SUA vor avea același succes, a precizat sursa citată.(L.B.)

Foto: Laurențiu Sbiera


Intră acum și în grupul de