Tânăr din comuna Frumosu, băut și fără permis de conducere, reținut de polițiști după ce a furat mașina unei rude


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 26 de ani, din comuna Frumosu, a fost reținut de polițiști și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Poliția Județeană Suceava a precizat că luni, 15 octombrie a.c., în jurul orei 09.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177, în localitatea Poiana Micului, din comuna Mănăstirea Humorului, un bărbat de 26 de ani, din comuna Frumosu, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat într-un șanț de pe marginea părții carosabile.

„Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a arătat IPJ Suceava.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar autoturismul aparține unei rude din comuna Mănăstirea Humorului, care nu și-a dat acordul pentru ca acesta să-i conducă autoturismul.

Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, „conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „furt în scop de folosință”, tânărul fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de