Alexandru Băișanu susține o lege care să sancționeze drastic folosirea telefonului mobil la volan: Folosit în timpul condusului, telefonul poate fi generator de accidente grave


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat, marți, la Antena 3 că susține proiectul de lege prin care să se sancționeze drastic folosirea, în orice fel, a telefonului mobil la volan.

În cadrul emisiunii a fost prezentată o statistică potrivit căreia, numai în 2018, au murit 16 români din cauză că șoferii făceau Live pe Facebook.

Băișanu a arătat că statistica arată că în timpul condusului, telefonul poate fi generator de accidente grave, cu pierdere de vieți omenești.

El a mai spus că pentru prevenirea unor asemenea situații, în Europa există state care interzic cu desăvârșire folosirea telefonului la volan.

Băișanu a declarat că este inadmisibil ca proiectul de lege prin care să se sancționeze acest tip de comportament la volan nu se dezbate de patru luni nefiind considerată o urgență.

„Este important să dăm drumul la această lege”, a spus deputatul.

El a spus că ar trebui declanșată și o campanie națională de prevenție cu prezentarea riscurilor folosirii telefonului mobil la volan și nu doar pentru Live pe Facebook, ci și pentru vorbit în timpul condusului, sau pentru transmiterea de mesaje text. (T.B.)


Intră acum și în grupul de