Misiune economică din Bavaria la Suceava. Flutur: S-au stabilit deja primele contacte cu parteneri suceveni. Dorința noastră este să fie făcute investiții aici, să creem locuri de muncă


Intră acum și în grupul de

O delegație de oameni de afaceri din Bavaria participă în aceste zile la o misiune economică în Bucovina pentru realizarea de relații de afaceri cu parteneri din județul Suceava.

Delegația bavareză a participat, miercuri dimineața, la o întâlnire cu reprezentanți ai mai multor firme sucevene, dar și cu autorități și reprezentanți ai Camerelor de Comerț din Suceava, Botoșani și Cernăuți.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat prezența la Suceava, în Bucovina, a delegației de oameni de afaceri din Bavaria și a reprezentanților Ministerului Economiei din Bavaria.

„Dorința noastră este să colaborăm cu partea germană, să facem investiții aici, acasă, să creem locuri de muncă și parteneriate cu cei din Germania”, a spus Flutur.

El a arătat că această misiune economică este rezultatul prezenței Consiliului Județean Suceava, în ultimii trei ani, la târgul Expo Real din Munchen.

„E doar începutul. Eu sper că delegații din Germania vor mai veni. Trei ani la rând am fost prezenți la Expo Real, iar astăzi primii potențiali investitori, oameni de afaceri, au venit să ne cunoască acasă. Eu zic că este un câștig”, a spus Flutur.

El a arătat că i-a crescut inimia de bucurie când, marți seara, după un prim contact, o firmă germană a mers deja să cunoască firma românească Assist, dar și că i-a crescut inima și când a văzut că profesorul Mihai Dimian de la USV împreună cu firme din Bavaria au stabilit teme de cercetare comune.

„Ceva începe să se întâmple. Salut asta și nu ne vom opri aici”, a spus președintele Gheorghe Flutur.

Delegația de oameni de afaceri bavarezi a vizitat ulterior firma cu capital german Osborn International din Gura Humorului, cu 155 de angajați, dar și mănăstirea Voroneț.

Flutur a apreciat că reprezentantul Osborn a fost un bun ambasador al Bucovinei, având aprecieri la superlativ în ceea ce privește profesionalismul și seriozitatea forței de muncă care poate fi găsită în zonă, precum și ospitalitatea sucevenilor, alături de atracțiile turistice ale Bucovinei.

„Salut prezența, la această reușită întâlnire, a oamenilor de afaceri din județul Botoșani si a reprezentanților firmelor din Regiunea Cernăuți. Putem vorbi așadar despre faptul ca s-a discutat despre valorificarea potențialului unei zone de circa 2 milioane de locuitori. Este încă o garanție că aceste întâlniri și discuțiile de ieri și  de astăzi de la Suceava se vor concretiza foarte curând în colaborări între firme germane și firme din județele Suceava și Botoșani sau din Regiunea Cernăuți”, a conchis Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de