Specialişti din ţară şi străinătate, aşteptaţi la cel de al V-lea Workshop&hands-on pe tema piciorului diabetic şi a tratamentului minim invaziv al acestei afecţiuni, ce va fi organizat la SJU Suceava

Cel de al V-lea Workshop&hands-on pe tema piciorului diabetic şi a tratamentului minim invaziv al acestei afecţiuni va fi organizat în data de 26 octombrie 2018, la Spitalul Judeţean de Urgenţă”Sf.Ioan cel Nou” Suceava, eveniment la care sunt invitați participanți din țara și străinătate, personalități medicale,  profesori și doctori care formează echipa multidisciplinară de tratament al piciorului diabetic.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, evenimentul “Workshop & Hand-On de tratament minim invaziv în ischemia critică la piciorul diabetic – Abordări endovasculare ” este organizat de către Asociația de Podiatrie în parteneriat cu Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România, care “și-au propus o serie de inițiative menite să atragă atenția asupra complicațiilor diabetului zaharat, a riscurilor implicate de piciorul diabetic, dar și de orizonturile pe care le abordează radiologia intervențională în ceea ce privește tratamentul endovascular al acestei afecțiuni”.

Sursele citate menţionează că Secția de Diabet din cadrul Spitalului de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  partener al evenimentului, are în componență o echipă capabilă de o abordare multidisciplinară dedicată îngrijirii picioarelor persoanelor cu diabet, din care fac parte medici diabetologi, neurologi, nefrologi, chirurgi vascular, chirurgi generalişti, ortopezi, podiatri, un radiolog intervenționist și asistenți medicali educatori.

“Rezultatele clare ale tratamentului minim invaziv au determinat reducerea cu până la 50 la sută a amputațiilor la nivelul Spitalului de Urgență Județean Suceava, creând premisele unui astfel de eveniment”, se precizează în comunicatul de presă.

Evenimentul internațional “Workshop & Hand-On de tratament minim invaziv în ischemia critică la piciorul diabetic – Abordări endovasculare” reuneşte specialişti din ţară şi străintătate, personalități medicale, profesori și doctori care formează echipa multidisciplinară de tratament al piciorului diabetic, iar pe durata desfăşurării seminarului, prin transmisiune live, va fi prezentată modalitatea de tratare utilizată în cazul al unui pacient diagnosticat cu această afecțiune.

Totodată, la SJU Suceava, în cursul aceleiaşi zile, va avea loc şi deschiderea celei de a IX-a ediţii a Conferinţei Naționale a Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România.

Organizatorii au anunţat că la eveniment vor participa preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, președintele ales Societății Române de Radiologie-Imagistică Medicală, conf. dr. Bogdan Popa, președintele Societăţii de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România, prof. dr. Gheorghe Iana, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România,           prof. dr. Radu Deac, precum şi preşedintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, dr. Vasile Cepoi.

În comunicatul de presă se arată că partenerii acestui eveniment sunt Consiliul Judetean Suceava, Academia de Ştiinte Medicale, Asociația de Podiatrie, Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervenţională, Boston Scientific, Angiospectru Med, Novo Novo Nordisk, BC Intermed şi Centrul Medical Bucovina.

(L.B.)