Ioan Bălan, în Parlament: Incompetența miniștrilor lui Dragnea ne costă miliarde de euro. Un Guvern cinic, arogant și rău-voitor care dă cu piciorul la miliarde de euro de la UE pentru construcția de autostrăzi și propune românilor să facă o chetă pentru acestea


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a susținut, miecuri, în Parlament o declarație politică în care a artătat că tot ceea ce el a arătat în ultimii doi ani, că se pierd miliarde de euro din cauza incompetenței miniștrilor Guvernului a fost confirmat de comisarul european Corina Crețu, iar România este văzută de la Bruxelles ca o țară care își bate și gazează cetățenii care protestează față de guvern și ca o țară săracă, al cărui guvern arogant și incompetent dă cu piciorul banilor gratuiți. 

„Pentru că nu a mai putut accepta minciunile și incompetența vădită a guvernelor lui Dragnea, Comisarul european pentru dezvoltare regională, doamna Corina Crețu, a răbufnit acum câteva zile și a confirmat tot ceea ce susțin și eu, ca parlamentar, de aproape 2 ani de zile și anume că incompetența miniștrilor lui Dragnea ne costă miliarde de euro! Peste 800 de milioane de euro din banii gratuiți de la UE deja s-au pierdut deja, iar pentru alte miliarde de euro care ar putea fi aduse în România, Guvernul nici măcar nu a scris proiectele! Normal. Ei se luptă cu state paralele și alte inveții năstrușnice, iar problemele românilor sunt pe ultimul loc!”, a declarat Ioan Bălan.

Deputatul a amintit declarațiile Cornei Crețu care a spus că nu mai acceptă insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o face, și că și Guvernul Dăncilă este la fel de incompetent ca și guvernele Tudose și Grindeanu.

„Mai precis, domnia sa confirmă că sub guvernarea PSD-ALDE nici măcar proiecte nu s-au scris, nici cereri de finanțare nu s-au trimis la Bruxelles și nu mai există nicio îndoială că România va pierde cel miliarde de euro din banii pe care îi are alocați. Cauza: prostia ori incompetența Guvernului sau amândouă la un loc”, a adăugat Bălan.

În ceea ce privește cea mai mare durere a cetățenilor din Moldova și Bucovina, adică realizarea celor două autostrăzi, deputatul sucevean consideră că și în acest caz Corina Crețu a mai spus un adevăr: ”Pentru Târgu Mureș – Iași, în primul rând, este o prioritate a Comisiei Europene … avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova … avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, dar nu avem proiecte”.

„Așadar, pentru autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni sau pentru autostrada Siret-Suceava-București, există bani nerambursabili, însă avem dovada cea mai clară că Guvernul chiar nu vrea să facă aceste proiecte, pentru că nici proiectele nu le-a făcut! Pe de altă parte, pentru a ascunde falimentul guvernării, Liviu Dragnea păcălește populația că va construi autostrăzi, în parteneriat public-privat, adică din bani de la buget, după care va pune taxă pe autostrăzi! Cât de cinic, cât de arogant și cât de rău-voitor poate să fie, ca să dea cu piciorul la miliarde de euro gratuiți din care s-ar putea construi infrastructură și să propună românilor să facă o chetă pentru acestea??”, a întrebat Bălan.

El a consideră că se impune ca Guvernul Dragnea 3  să plece imediat.

„Orice zi în plus cu guvernele lui Dragnea ne aduce numai prejudicii. Domnul Valentin Popa a făcut un gest de minimă decență și și-a dat demisia de la conducerea educației. Grav este că a lăsat soarta educației chiar pe mâna doamnei Rovana Plumb, cea care se face vinovată pentru dezastrul total al absorbției fondurilor europene. Pe românește, educația a căzut din lac, în puț”, a spus Bălan.

El susține că afirmațiile Corinei Crețu sunt afirmațiile Comisiei Europene.

„Din păcate, așa este văzută România în trista epocă a guvernării PSD-ALDE, ca o țară care își bate și gazează cetățenii care protestează față de guvern și ca o țară săracă, al cărui guvern arogant și incompetent dă cu piciorul banilor gratuiți!

Cred cu toată puterea că este momentul ca tot guvernul să plece acasă! Este bine că și în PSD se găsesc tot mai oameni de bună-credință, care nu mai rabdă falimentul în care împinge Dragnea întreaga țară”, a conchis Ioan Bălan.(T.B.)


Intră acum și în grupul de