Peste 200 de cazuri de rujeolă înregistrate în judeţul Suceava de la începutul acestui an. Ultimul caz de îmbolnăvire a fost raportat în luna septembrie


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că de la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Suceava s-au înregistrat 213 cazuri de rujeolă.

Ea a spus că în cursul lunii septembrie s-a înregistrat un singur caz de rujeolă, fiind şi ultimul caz raportat de atunci şi până acum.

De menţionat este că în judeţul Suceava au fost două decese din cauza rujeolei, unul fiind înregistrat în luna ianuarie, în cazul unui copil în vârstă de doi ani, din Mitocu Dragomirnei, iar altul în luna aprilie, în cazul unui copil în vârstă de 7 luni, din comuna Stroieşti.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, rujeola sau pojarul este “o boală infecțioasă care adesea duce la complicații”, iar una din patru persoane care fac rujeolă are nevoie de spitalizare, în timp ce pentru unul din 1.000 de pacienţi diagnosticaţi cu rujeolă, boala este mortală.

“Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli”, menţionează INSP.

(L.B.)

 


Intră acum și în grupul de