Cinci oferte pentru proiectare și execuția lucrărilor la amenajarea platformei pentru divizia electrică a TPL. Toate firmele sunt din Suceava. Ion Lungu anunță că depune în noiembrie proiectul de achiziție a autobuzelor electrice cu fonduri europene

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că s-au depus cinci oferte pentru proiectarea și execuția lucrărilor la amenajarea platformei betonate pentru divizia electrică a societății locale de transport.

El a spus că sunt cinci asocieri, iar toate firmele înscrise în licitație sunt din Suceava.

Primarul a salutat faptul că toate firmele sunt sucevene pentru că, în actualele condiții dificile, generate de lipsa forței de muncă, este mai ușor de lucrat cu firme locale decât din alte zone.

„Este o problemă reală cu forța de muncă. Atât timp cât firmele sunt din Suceava lucrurile sunt mai în ordine pentru că, dacă nu sunt din Suceava, vin să caute forță de muncă”, a spus Lungu.

El a arătat că speră să fie desemnat cât mai repede câștigătorul licitației pentru a începe lucrările cât mai repede.

Lungu a spus că în luna noiembrie va fi depus proiectul pentru achiziția autobuzelor electrice și a respins propunerea făcută de mai mulți primari din țară pentru prelungirea până în iunie 2019 a termenului de depunere a proiectelor.

El a explicat că s-a amânat odată termenul de la 30 iunie 2018 la 31 decembrie 2018, iar acum unii primari din țară solicită amânarea până la 30 iunie 2019 din cauză că nu au reușit să întocmească proiectele.

Proiectul prin care se vor achiziționa autobuzele electrice va genera mai multe modificări în municipiu, atât în ceea ce privește traficul, dar și modul în care se va face transportul public local, urmând să fie montate panouri electronice ce vor anunța sosirea autobuzelor, iar sistemul de bilete va fi automatizat. (T.B.)