Lista tinerilor care vor beneficia de locuințe ANL, aprobată de Comisia Socială din Primăria Suceava. Marian Andronache: Mă bucur că putem onora toate cererile tinerilor care și-au actualizat dosarele


Intră acum și în grupul de

Comisia Socială a Primăriei a aprobat, joi, lista de priorități cuprinzând solicitanții care au acces la o locuință realizată prin Programul ANL, a anunțat viceprimarul PMP al Sucevei, Marian Andronache.

El a spus că înainte de această analiză au fost înștiințați toți solicitanții de locuințe să-și reconfirme criteriile de acces conform legii pentru stabilirea ordinei de prioritate.

„Și-au reconfirmat criteriile de acces un număr de 89 de tineri”, a spus viceprimarul.

El a menționat că la un moment dat au fost și 504 solicitanți înscriși, dar că doar 89 și-au actualizat dosarele.

Potrivit lui Andronache, la momentul aprobării și repartiției, una dintre condiții, este ca solicitanții să aibă vârsta până în 38 de ani și că a fost un singur caz în care un solicitant a împlinit în 14 octombrie vârsta de 38 de ani și nu a mai putut beneficia de această facilitate.

„Avem anul acesta de repartizat 80 de apartamente și garsoniere în zona ANL în spatele stației de carburanți OMV și mai sunt 17 apartamente și garsoniere vacante în zona ANL Burdujeni”, a spus viceprimarul.

El a menționat că în aceste condiții sunt de repartizat 97 de locuințe, iar cererile sunt  89.

„Toți tinerii vor putea să-și aleagă o locuință și nu vor fi frustrați că nu au intrat pe listă. Toate cererile vor fi onorate. Eu mă bucur că putem ajuta toți tinerii care au dosarele complete să primească o locuință”, a declarat Andronache.

Viceprimarul a menționat că lista va fi aprobată în ședința Consiliului Local Suceava din 25 octombrie.

Andronache a adăugat că ANL ar urma să predea în aceste zile apartamentele noi, iar din luna noiembrie tinerii vor putea intra în casă nouă. (T.B.)


Intră acum și în grupul de