Un șofer băut a ajuns cu mașina în albia pârâului Negrileasa, la Stulpicani, după ce a pierdut controlul asupra direcției de mers

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Stulpicani, a ajuns cu mașina în albia pârâului Negrileasa după ce s-a urcat băut la volan și a pierdut controlul asupra mașinii.

Potrivit IPJ Suceava, miercuri, 17 octombrie a.c., în jurul orei 14.10,  în timp ce conducea autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu pe DC 31, din comuna Stulpicani, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă și a consumului de băuturi alcoolice, un localnic de 40 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă şi a ajuns în albia pârâului Negrileasa.

„Conducătorul auto şi pasagerul din vehicul, un bărbat de 35 de ani, din județul Iaşi, au declarat faptul că nu au suferit leziuni și au refuzat transportul la spital pentru investigații medicale”, a arătat Poliția Suceava.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, numărul de înmatriculare provizoriu fiind valabil până în data de 2 septembrie 2018.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)