DSP Suceava: Pe lângă Spitalul Județean Suceava, intră în Programul de Screening Auditiv la nou născuți și spitalele din Rădăuți, Fălticeni, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a anunțat, vineri, că Ministerul Sănătății a aprobat includerea în Programul de Screening Auditiv la nou-născuți pentru anul 2018 a mai multor spitale din județul Suceava.

Astfel, potrivit lui Zorescu, pe lângă Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou Suceava” vor intra în acest program național și spitalele din Rădăuți, Fălticeni, Gura Humorului, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.

Pentru buna derulare a acestui program, Ministerul Sănătății a aprobat alocarea de fonduri pentru aparatura medicală, respectiv pentru echipament de screening auditiv prin otoemisiuni, în valoare totală de 90.000 de  lei.

Aparatura urmează să fie achiziționată până la sfârșitul anului 2018 de unitățile sanitare.

Astfel, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc va achiziționa trei astfel de echipamente, câte două sunt alocate Spitalului Județean Suceava, și Spitalului Municipal Rădăuți, iar câte un echipament va fi achiziționat de celelalte spitale din județ incluse în program.

DSP Suceava notează că în cadrul Programului de Screening Auditiv la nou –născuți au fost investigați de la începutul anului și până în prezent un numar de 1.752 de nou-născuți în cadrul Maternității Spitalului Județean de Urgență Suceava. (L.B.)


Intră acum și în grupul de