Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți la Suceava:33 de persoane au fost încadrate pe loc, iar peste 550 au fost selectate în vederea angajării. Un grup de 14 persoane din Penitenciarul Botoșani care vor fi puse în libertate în perioada următoare au avut interviuri cu angajatori din domeniul construcțiilor și prelucrării lemnului

Un  număr de 33 de persoane au fost încadrate pe loc, vineri, în cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți organizată de AJOFM Suceava în județ.

La ora închiderii acestui eveniment, au fost selectate 569 de persoane în vederea angajării, iar 33 au fost angajate pe loc.

Astfel, la această bursă au participat 146 de angajatori, din care 70 în Suceava, 27 în Fălticeni, 16 în Rădăuți și 33 în Câmpulung Moldovenesc oferind un total de 1108 locuri de muncă, din care 763 la Suceava, 148 la Fălticeni, 104 la Rădăuți și 93 la Câmpulung Moldovenesc.

La acest eveniment au venit un număr de 1260 de persoane care își caută un loc de muncăm din care 612 la Suceava, 232 la Fălticeni, 284 la Rădăuți și 132 la Câmpulung Moldovenesc.

Dintre acestea 569 de persoane au fost selectate în vederea încadrării, din care 306 în suceava, 97 la Fălticeni, 84 la Rădăuți și 82 la Câmpulung Moldovenesc.

De remarcat este că 33 de persoane au fost încadrate pe loc, din care 14 la Suceava, 9 la Fălticeni, 8 la Rădăuți și două la Câmpulung Moldovenesc.

Angajatorii participanți la actuala ediție a bursei s-au declarat încrezători în reușita demersului de recrutare, cu excepția celor care activează în domeniul asigurărilor.

O participare inedită, în urma colaborării cu Penitenciarul Botoșani, a fost un grup de 14 persoane care urmează să se elibereze din detenție în perioada următoare.

Aceștia au susținut interviuri cu angajatori din domeniul construcțiilor și a prelucrării lemnului.

Firmele care au declarat că au candidați ce întrunesc  condițiile de angajare, activează în domeniul industriei alimentare, restaurante, prelucrarea lemnului, activități de protecție și gardă, tipărire, fabricarea autovehiculelor sau colectarea deșeurilor.

„După ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica rezultatele finale ale evenimentului”, precizează AJOFM Suceava. (N.B.)