Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” s-a deschis cu fanfara în parcarea Iulius Mall Suceava. Oferta este foarte variată, de la preparate din carne sau lactate, la hribi cu smântână sau cârnați la grătar, dar și legume și fructe, murături sau zacuscă


Intră acum și în grupul de

A noua ediție a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” s-a deschis, vineri, cu sunete de fanfară în parcarea Iulius Mall Suceava.

La acest târg sunt numeroase standuri cu diverse produse, preponderent preparate din carne și lapte, patiserie, brutărie, produse meșteșugărești, dar sunt la vânzare și legume și fructe, murături sau zacuscă, must, bere de casă, dar și preparate culinare precum hribi cu smântână și mămăligă, balmoș, sau cârnați și mici la grătar.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că la această ediție a constatat că oferta este foarte variată și că numărul comercianților este mare.

„Suntem în 2018. Avem 9 ani de când am început acest proiect, Târg de Toamnă „Produs în Bucovina”.Trebuie să mulțumesc neapărat celor care au crezut în acest proiect”, a spus Flutur.

El a arătat că după ce Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”  s-a dovedit un succes, în acest an s-a organizat la Cluj Napoca Târgul „Produs în România” la care au participat 23 de județe, inclusiv Suceava cu produsele din Bucovina.

El a făcut un apel pentru consumarea și promovarea produselor noastre tradiționale.

„Mă adresez și consumatorilor.Noi trebuie să ținem mai mult și să consumăm produsele noastre pentru că oamenii aceștia muncesc, se străduiesc. Cereau clujenii să vină cei din Bucovina să deschidă magazine cu produse de-ale noastre pentru că sunt foarte bune. Împreună facem o familie: meșteșugarii, gastronomia, turismul și administrația publică locală și județeană”, a spus Flutur.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că a venit cu mare plăcere și bucurie la a noua ediție Târgului de Toamnă.

„Ne bucurăm că acest eveniment nu mai este un slogan, ci este un brand. Îl putem găsi și în alte magazine din țară. Lumea întreabă despre aceste produse din Bucovina și trebuie să ne mândrim cu acest lucru”, a spus Lungu.

El a subliniat că această zi este și o zi a recunoștinței pentru că acest an a fost un an bogat.

„Au fost roade extraordinare în această toamnă și aici sunt gospodinele care vin cu tot felul de prepararate, cu tot felul de oferte care fac cinste Bucovinei și Sucevei”, a menționat primarul.

El a dat asigurări că municipalitatea suceveană va rămâne alături de Consiliul Județean Suceava în  acest proiect.

„Vă felicit domnule președinte pentru perseverența de care ați dat dovadă în acești nouă ani”, a spus Ion Lungu. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de