Polițiștii suceveni au făcut verificări în zona unităților de învățământ din municipiul Suceava pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor, în special cu prilejul organizării de Baluri ale bobocilor. Poliția Suceava recomandă elevilor să nu consume alcool, să evite situaţiile conflictuale şi să aibă o conduită preventivă

Siguranţa elevilor, atât în mediul şcolar cât şi în afara unităţilor de învăţământ, constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în  domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii.

În vederea identificării la timp a vulnerabilităţilor privind siguranţa elevilor, în conformitate cu documentele cadru privind colaborarea interinstituţională, periodic este necesară analiza riscurilor generate de diverse situaţii sau factori, astfel încât să se realizeze  menţinerea climatului de siguranţă şi prevenirea stărilor victimale, susține Poliția Județeană Suceava.

De asemenea, având în vedere faptul că în această perioadă se organizează la nivelul unităţilor de învăţământ liceal manifestări sub egida ,,Balul bobocilor” sau acţiuni similare, considerăm că se impune  dispunerea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea unor incidente şi evenimente negative, menționează sursa citată.

Astfel, săptămâna trecută Poliția municipiului Suceava în cooperare cu forțe de jandarmi și polițiști locali, a organizat o acțiune pe raza de competență, pe linia prevenirii delicvenței juvenile, asigurarea ordinii şi liniştii publice și prevenirea faptelor cu violenţă în zona unităților de învățământ.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 175 de persoane și au fost verificați și instruiți 26 de agenți de pază  de la unitățile de învățământ de pe raza municipiului Suceava.

Totodată, au fost controlate 29 de bagaje și au fost verificate 15 obiective, iar pentru neregulile constatate sau abaterile săvârșite au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.315 lei.

Și în perioada următoare vor fi efectuate controale la unităţile de alimentaţie publică pentru respectarea legislaţiei privind vânzarea de alcool şi tutun către minori, precizează Poliția Suceava.

„Poliţiştii vor fi prezenţi în continuare în zona unităților de învățământ dar și la evenimentele organizate  şi reamintesc atât elevilor cât şi părinţilor să manifeste responsabilitate, să nu consume alcool, să evite situaţiile conflictuale şi să aibă o conduită preventivă”, se arată în comunicatul Poliției Județene Suceava. (N.B.)