Studenți ai Universității din Suceava au participat la cea de-a IV-a ediție a Seminarului Eminescu

Studenți și masteranzi ai Facultății de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava au participat, în perioada 18-20 octombrie a.c., la o nouă ediție a Seminarului Eminescu ce a avut loc la Memorialul Ipotești.

Potrivit unui comunicat al USV, acțiunea a reunit participanți, cadre didactice și studenți, din mai multe universități: Universitatea “Al.I. Cuza” din Iași, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat “Dimitrie Cantemir” din Chișinău, Universitatea Națională “Yuriy Fedkovych” din Cernăuți.

„Evenimentul a reunit activități diverse, seară de lecturi lirice, Poezia la ea acasă, conferința scriitorului Adrian alui Gheorghe, sau ateliere de lectură, conduse de conf. univ. dr. Daniela Petroșel, prodecan la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării. Lecturile în dialog aplicate celor două texte eminesciene, Sărmanul Dionis și Andrei Mureșan, s-au constituit în autentice momente de emulație interpretativă și problematizare critică”, a precizat sursa citată.

(M.T.)