IGI: Amenzi de 120.000 de lei după ce 38 ucraineni au fost depistați muncind ilegal în Galați. Acțiuni de verificare a muncii străinilor continuă în toată țara


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a anunțat, miercuri, că  polițiștii de imigrări din Galați, în urma unei acțiuni întreprinse pe linia combaterii muncii ilegale, au depistat 38 de cetăţeni străini din Ucraina, care desfășurau activități lucrative fără aviz de detașare, pe un şantier naval din municipiul Galați și că au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 120. 000 de lei.

IGI arată că activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini  reprezintă o prioritate în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Astfel, în cursul zilei de marți, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galați, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Galați, beneficind de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Galați, au efectuat o acțiune pe linia  prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În acest sens, s-a avut în vedere existența avizelor de muncă pentru fiecare cetățean străin angajat, modul în care firmele îndeplineau condițiile legale de angajare și legalitatea șederii pe teritoriul țării noastre a străinilor.

În cadrul acțiunii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat 38 de cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 26 și 44 de ani, din Ucraina, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, pe un șantier naval din municipiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal în România, în baza pașapoartelor biometrice, însă nu aveau drept de muncă pe teritoriul țării noastre respectiv nu dețineau aviz de detașare, conform prevederilor OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate reprezentanţii societăţii comerciale au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 100 000 de lei. Totodată, cetățenii străini au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare, pentru neanunțarea șederii pe teritoriul României, conform prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni, precizează sursa citată.

IGI invită persoanele interesate să contacteze instituția pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int.20356 şi tel./fax 0268324288.  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro. (N.B.)


Intră acum și în grupul de