Țigări de contrabandă de circa 800 de lei, descoperite de polițiștii din Vama Siret în bagajele unor ucraineni

Doi cetățeni ucraineni care au fost prinși de polițiștii de frontieră din Vama Siret cu țigări de contrabandă ascunse în bagaje nu mai au voie să intre în România timp de cinci ani și s-au ales și cu amenzi usturătoare.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri, 24 octombrie a.c., în jurul orei 10.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățenii ucraineni Ludmila P. în vârstă  de  33 de ani şi Vitalii P. de 47 de ani ani, care călătoreau în calitate de pasageri într-un autocar, care efectua cursă regulată de călători pe itinerariul Cernăuţi –Suceava şi retur.

„Existând suspiciuni că cei doi transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanelor și bagajelor. Astfel, în bagajele personale ale celor doi cetățeni ucraineni a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 548 pachete de țigări, de proveniență ucraineană”, a menționat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a mai arătat că țigările, în valoare totală de 822 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare. De asemenea, față de cei doi cetăţeni ucraineni s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de cinci ani.

(M.T.)