Proiectul unor tineri suceveni a câștigat „Premiul de Popularitate” în cadrul competiției E.ON Energy Globe Award România – ediţia 2018


Intră acum și în grupul de

E.ON Energy Globe Award România, competiţie aflată la cea de-a treia ediţie, şi-a anunţat câştigătorii în cadrul unei Gale desfăşurate joi, 25 octombrie, la Palatul Regal din Bucureşti, eveniment la care au participat reprezentanţi de top ai mediului de afaceri, universitar, cultural şi guvernamental.

Potrivit unui comunicat de presă, peste 130 de proiecte şi idei inovatoare din domeniul eficienţei energetice şi al protejării mediului au fost înregistrate pe platforma energyglobe.ro, în intervalul 1 mai-15 iunie.

„Acestea au fost analizate şi selectate de către un juriu independent, care a întocmit o listă cu proiectele finaliste, câte trei pe fiecare dintre cele cinci categorii din concurs. Departajarea lor s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potenţialul de replicare a respectivei iniţiative şi componenta legată de eficienţa energetică. Ulterior, dintre cele 15 proiecte finaliste au fost alese cinci câştigătoare”, a arătat sursa citată.

Juriul a declarat câştigătoare cinci propuneri venite din judeţele Bacău, Hunedoara, Arad şi municipiul Bucureşti.

De asemenea, pentru al doilea an consecutiv, vizitatorii portalului energyglobe.ro au putut vota proiectul favorit, căruia i s-a acordat „Premiul de Popularitate”.

Acest premiu simbolic a fost decernat proiectului Calypso, care a înregistrat, în perioada 1-30 septembrie, cel mai mare număr de voturi online din partea publicului (327 din totalul de 720 de voturi valide).

Project Calypso este unul dintre finaliştii categoriei DYI şi a fost înregistrat în concurs de Ștefan Șovea și Andrei Ventuneac din Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de