„Săptămâna cadeților” a fost organizată de Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Evenimentul „ Săptămâna cadeţilor”, ce face parte dintr-o campanie de promovare a carierei militare, a fost organizat în perioada 22-26 octombrie 2018, la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei Române.

Responsabilul pentru Informaţii şi Relaţii Publice al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Georgiana Lupu, a precizat vineri, într-un comunicat de presă, că în cadrul acestui eveniment elevii selecționați pe bază de voluntariat din instituțiile civile de învățământ au fost invitații elevilor militari, pentru a se familiariza cu activitățile desfășurate în colegiu.

Conform comunicatului de presă, prima serie a fost formată din 17 elevi, din clasele a VII-a și a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Teodor V. Ștefanelli”, Școala Gimnazială „George Voevidca” și Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, iar a doua serie a avut în componență 15 elevi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național „Petru Rareș” , Școala Gimnazială Nr. 3 din Suceava și Școala Gimnazială Păiseni. 

“„Cadeții” au ales să participe la această activitate din dorința de a cunoaște instituția de învățământ și viața de licean militar. După ce au îmbrăcat uniforma de elev ștefănist, „cadeții”  au învățat cum se face nod la cravată și ordinea de așezare în formație pentru raportul companiei.  Pe parcursul zilelor petrecute la colegiu, elevii de gimnaziu s-au încadrat în programul orar al elevilor militari, în vederea conturării opțiunii profesionale a acestora. În același context, toți participanții au exersat traseul militar aplicativ (probă pe care o vor susține la examenul de admitere)”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată menţionează că la finalul activității, elevii câmpulungeni s-au declarat “fascinați” de ora de pregătire militară desfăşurată în poligonul de tragere, în timp ce „cadeții”  suceveni au fost impresionaţi de defilarea elevilor militari în fața Cimitirului Eroilor din Câmpulung Moldovenesc, cu prilejul Zilei Armatei.

“Pe parcursul zilelor petrecute în cadrul programului „Săptămâna cadeților”, cei 32 de participanți au trăit experiențe unice. Acum, că aventura lor a ajuns la final, ei vor împărtăși colegilor de la școlile de proveniență momentele inedite petrecute în aceste zile la Colegiul Naţional Militar „Ștefan cel Mare” „, mai precizează sursa citată. (L.B.)

 


Intră acum și în grupul de