Tânăr reținut când intenționa să urce în avionul de Bologna, el fiind suspect de tentativă de omor asupra unui bărbat din Pătrăuți

Un tânăr care este cercetat pentru tentativă de omor asupra unui bărbat din Pătrăuți a fost reținut, vineri, pe Aeroportul București în timp ce se pregătea să plece cu un avion spre Bologna, iar sâmbătă a fost arestat preventiv de Tribunalul Suceava.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii suceveni au continuat activitățile investigative și de cercetare în cazul unei agresiuni prin înjunghiere din 21 octombrie  când polițiști din cadrul SPR 5 Dărmănești au fost sesizați prin 112 despre faptul că un bărbat de 40 ani, din comuna Pătrăuți, a fost agresat cu un cuțit de un tânăr de 31 ani, din comuna Brehuiești, din județul Botoșani, acesta fiind cercetat inițial în stare de libertate privind comiterea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

În cursul zilei de vineri polițiștii SPR 5 Dărmănești au obținut informații cu privire la faptul că agresorul intenționează să părăsească țara, în urma schimbului de date acesta fiind depistat pe Aeroportul București, în timp ce intenționa să părăsească țara la orele 12.30 cu destinația Bologna-Italia.

 Polițiștii din cadrul SPR 5 Dărmănești au emis un mandat de aducere pe numele suspectului care a fost înaintat polițiștilor din cadrul Poliției de Frontieră a Aeroportului Național Henri Coandă București, în vederea reținerii suspectului în custodia lor, ulterior fiind preluat de către o echipă operativă din cadrul SPR 5 Dărmănești.

Având în vedere probatoriul administrat în cauză de către polițiștii SPR 5 Dărmănești, s-a procedat la schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „vătămare corporală”, în tentativă la infracțiunea de infracțiunii de „omor” asupra persoanei vătămate.

Polițiștii SPR 5 Dărmănești au propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava declinarea cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava spre competenta soluționare. Propunerea a fost însușită, sens în care la aceeași dată dosarul a fost preluat de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În baza materialului probator administrat, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea acestuia pentru o durată de 24 ore, sub aspectul comiterii „tentativei la infracţiunea de omor” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

Ulterior, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă, instanţa însuşindu-şi propunerea , emiţând pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în baza căruia bărbatul de 31 de ani a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

(N.B.)