Incendiu într-o gospodărie din satul Gura Solcii din cauza fumatului în locuri nepermise

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-o gospodărie din satul Gura Solcii, comuna Grănicești.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți și ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Grănicești, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, ardea o construcție din lemn, corp comun, ce îngloba un adăpost de animale și un depozit de furaje, existând pericolul de propagare la casa proprietarului și la locuința învecinată”, a menționat Găleată.

El a precizat că în urma incendiului au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale pe 80 de metri pătrați, circa 3 tone de furaje, 4 metri cubi lemn de foc și 4 metri liniari dintr-un gard de lemn.

„Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător”, a menționat slt. Alin Găleată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuința proprietarului și casa învecinată.

(M.T.)