Ucrainean prins de polițiștii din Vama Siret cu țigări şi tutun pentru narghilea ascunse într-un microbuz


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Ucraina, a fost prins de polițiștii de frontieră din Vama Siret cu țigări şi tutun pentru narghilea ascunse în spații special amenajate în podeaua şi plafonul microbuzului pe care îl conducea.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, duminică, 28 octombrie a.c., în jurul orei 12.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Baran P., în vârstă de 33 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în Ucraina.

„În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în podeaua şi în plafonul microbuzului, cantitatea de 1.410 pachete cu ţigări şi 234 kg de tutun pentru narghilea, de provenienţă ucraineană”, a spus comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a arătat că întreaga cantitate de bunuri, în valoare de 4.450 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, microbuzul în valoare de 28.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării de către autoritatea vamală, deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

De asemenea, faţă de cetăţeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de