Investiție de peste două milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, la Câmpulung Moldovenesc

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a anunțat că au început lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere și a trotuarelor din localitate.

Mihăiţă Negură a precizat că în prima etapă se vor executa numai lucrări de profilare a terasamentului și aplicarea unui strat de asfalt de 7-8 cm (binder), conform proiectului, urmând ca în etapa a doua-2019 să fie executate următoarele lucrări: preluare de ape pluviale, trotuare, al doilea strat de asfalt (stratul de uzură) și marcaje rutiere.

„În această toamnă vor fi executate lucrările din prima etapă pe următoarele străzi: Zorilor, M. Sadoveanu, Bunești, Tomșa, Aurel Vlaicu, Simion Papuc, Gr. Sabie, Cloșca, Gen. Praporgescu, Aleea Trandafirilor, Giuseppe Verdi, Mușatinilor”, a arătat primarul de Câmpulung Moldovenesc, subliniind că valoarea acestei investiții este de 2.330.223 lei din bugetul local, iar lungimea totală a străzilor ce vor fi asfaltate este de 8 km.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc a menționat că celelalte străzi adiacente străzilor menționate mai sus și alte străzi din municipiu vor fi reabilitate printr-un proiect în valoare de 5 milioane de euro finanțat din fonduri europene, proiect depus în luna august la A.D.R Nord-Est și care se află în procedura de evaluare.

„Acest proiect prevede: asfaltarea a încă 8,2 km de străzi, construirea a 40 de locuințe sociale, reabilitarea Vilei Emil Bodnăraș, construirea unui centru de agrement pentru tineret, amenajarea de spații verzi și parcuri. Străzile menționate mai sus au toate utilitățile (apa, canalizare, gaz metan). Străzile fără apa și canalizare vor fi asfaltate după ce va fi început și finalizat proiectul de apă, canalizare și modernizare stație de epurare, în valoare de 23 milioane de euro din fonduri europene”, a mai spus Mihăiţă Negură, menționând că proiectul se află în procedură de evaluare și că speră ca lucrările să înceapă în anul 2019. (M.T.)