Un puști băut din Ciocănești a furat o mașină și a condus-o prin Vatra Dornei, dar s-a răsturnat pe calea ferată. Copilul a fost rănit ușor

Un copil de 15 ani din Ciocănești este cercetat pentru mai multe infracțiuni după ce a furat o mașină, a condus-o și s-a răsturnat pe calea ferată în Vatra Dornei.

 

Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că pe str. Podu Verde din mun. Vatra Dornei o mașină este răsturnată pe calea ferată, iar patrula deplasată la fața locului a identificat autoturismul implicat în accident având număr de înmatriculare provizoriu. S-a stabilit faptul că vehiculul este proprietatea unui bărbat de 40 de ani, din Vatra Dornei.

 În urma verificărilor s-a stabilit că autovehiculul a fost sustras de către un tânăr de 15 ani, din Ciocănești, din apropierea locuinței proprietarului, acesta fiind lăsat neasigurat. Cheile au fost luate dintr-un alt autoturism al proprietarului, care era parcat în apropiere și din interiorul căruia s-a încercat sustragerea casetofonului auto.

Astfel, copilul a condus autovehiculul pe str. Podu Verde din Vatra Dornei din direcția Vatra Dornei – Iacobeni și pe fondul vitezei neadaptate și a neatenției în conducere a pierdut controlul asupra direcției de deplasare a intrat pe sensul opus de circulație unde s-a răsturnat pe calea ferată.

 În urma impactului autovehiculului conducătorul auto a suferit leziuni corporale ușoare.

Băiatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,16mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge.

Numerele de înmatriculare provizorii au fost atribuite autoturismului implicat în accident acestea fiind expirate din data de 20.05.2017, iar conducătorul auto nu posedă permis de conducere.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt calificat”, tentativă la infracțiunea de „furt calificat”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „vătămarea corporală din culpă”.