Urmărire la Frătăuții Noi după un bărbat care conducea băut și fără permis o autotutilitară

Un bărbat din Frătăuții Noi este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier după ce a condus băut și fără permis o autoutilitară.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă la orele 13.10, polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, pe raza comunei Frătăuții Noi, pe DJ 178 C  Frătăuții Noi, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare care se deplasa pe direcția sat Costișa – centrul comunei Frătăuții Noi. Conducătorul autoturismului a schimbat brusc direcția de mers spre dreapta, pe un  drum comunal, fiind blocat de polițiști după aproximativ 500m.

Conducătorul auto, în vârstă de 41 de ani, din Frătăuții Noi, a fost verificat în bazele de date și s-a constatat faptul că nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

 Întrucât emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, loc unde, în prezența cadrelor medicale a refuzat.

În acest caz s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.(N.B.)