Un bătrân a murit în urma unui incendiu izbucnit în gospodăria sa, la Stulpicani

Un bărbat în vârstă de 75 de ani, din comuna Stulpicani, și-a pierdut viața în urma unui incendiu puternic izbucnit în gospodăria sa, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Stulpicani, au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, ardeau bucătăria de vară și anexele gospodărești, existând pericolul de propagare la casa proprietarului”, a spus Găleată.

El a menționat că în urma incendiului au ars bucătăria de vară, anexe și adăpostul de animale, construite din lemn și acoperite cu azbociment, pe o suprafață totală de aproximativ 150 mp.

De asemenea, au mai ars obiecte de mobilier, tâmplărie din lemn, bunuri casnice, și s-au degradat tavanele casei pe aproximativ 20 mp și fațada, pe aproximativ 50 mp.

„Din nefericire, după lichidarea incendiului, în interiorul bucătăriei de vară a fost găsit trupul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 75 de ani”, a precizat slt. Alin Găleată, arătând că incendiul a izbucnit la bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza efectului termic generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

(M.T.)