Primarul Ion Lungu a semnat la Ministerul Finanțelor convenția de împrumut de 10 milioane de lei pentru încălzirea municipiului și a deblocat sumele pentru plata reabilitării rețelelor termice


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat, luni, că a semnat contractul de împrumut de trezorerie de 10 milioane de lei pentru asigurarea încălzirii în iarna 2018-2019.

Lungu a spus că luni dimineața a semnat la Ministerul Finanțelor Publice „Convenția de împrumut de 10.000.000 lei”, pentru asigurarea încălzirii în această iarnă.

El a precizat că în cursul zilei de vineri Comisia de împrumuturi a aprobat documentația trimisă de la Suceava, iar în maxim o săptămână vor fi virați banii.

De asemenea, primarul a anunțat că a reușit să deblocheze sumele de bani pentru reabilitarea rețelor termice ce trebuie plătite de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, după ce Primăria Suceava a achitat deja 30% din valoarea facturilor.

El a mai declarat că în cursul după-amiezii de luni a participat, la Palatul Parlamentului, la Forumul Național SUERD, eveniment de lansare a Președinției României la Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, la sesiunea dedicată Administrației Publice Locale.

Primarul a spus că în cadrul acestui forum s-a informat despre noile mecanisme de finanțare europeană care se vor putea accesa sub umbrela SUERD.(T.B.)


Intră acum și în grupul de