Amenzi de peste 160.000 de lei date de polițiștii suceveni în cadrul unor acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rutieri suceveni au dat amenzi de 164.227 lei, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unor acțiuni tematice.

Potrivit IPJ Suceava, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat în perioada 2-4 noiembrie a.c., o acțiune pe raza județului pe linia prevenirii şi combaterii nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii auto.

Astfel, au fost constatate 14 infracțiuni, fiind aplicate 280 sancțiuni contravenționale, în valoare de 109.485 lei, din care 113 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 15 pentru depășire neregulamentară, 45 pentru lipsa centurii de siguranță și 107 alte cauze.

De asemenea, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.

Totodată, în perioada 2 – 4 noiembrie a.c., Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule după ce au consumat băuturilor alcoolice.

Poliția Suceava a precizat că au fost constatate 8 infracțiuni, din care 4 fapte de conducere sub influența alcoolului, 1 pentru refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și 3 infracțiuni de altă natură.

Polițiștii au aplicat 128 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.742 lei și au reținut 18 permise de conducere, din care 4 pentru alcool și 14 alte cauze. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de