Trei tineri băuți l-au lăsat pe un bărbat din Fălticeni fără mașină în urma unor discuții contradictorii


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Fălticeni, a rămas fără mașina pe care o conducea după ce pasagerii i-au cerut să se dea jos, în urma unor discuții contradictorii.

Potrivit IPJ Suceava, duminică, 11 noiembrie a.c., la ora 03.56, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că pe raza localității a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, însă cei trei bărbați din autoturism par sub influența băuturilor alcoolice.

„Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că la 11.11.2018, în jurul orei 03.30, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Fălticeni, a condus autoturismul pe raza municipiului Rădăuți, în vehicul fiind ca pasageri trei localnici cu vârste între  21 și 26 de ani, ocazie cu care, în urma unor discuții contradictorii, conducătorul auto a coborât de la volan, iar în locul său a urcat un tânăr de 21 de ani, care a condus vehiculul până la ieșirea din municipiul Rădăuți, bărbatul de 37 de ani fiind pasager. Ulterior, acestuia i s-a cerut să coboare din mașină, după care, cei trei tineri și-au continuat deplasarea spre comuna Frătăuții Vechi”, a precizat Poliția Suceava.

Astfel, victima a sesizat poliția prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că autoturismul i-a fost sustras, acesta fiind identificat la intersecția str. D.Dan  cu str.C.D. Gherea din localitate.

Bărbatul de 37 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Totodată, s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest a tânărului de 21 de ani, care a condus autoturismul, rezultatul fiind 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat și a tânărului de 26 de ani, rezultatul fiind 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de