DSVSA Suceava: Sute de litri de lapte ai unui producător sucevean au fost retrași din consum. În sticle au ajuns particule de cauciuc din garnituri ale instalației de dezinfecție


Intră acum și în grupul de

Sute de litri de lapte dintr-un lot al unui producător sucevean au fost retrași din consum, iar firma a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că în sticlele de lapte au ajuns particule de cauciuc din garnituri ale instalației de dezinfecție.

Directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, Dănuț Corneanu, a declarat luni pentru News Bucovina că au fost retrași din consum 480 de litri de lapte.

„Am făcut o anchetă și s-a constatat întreținerea necorespunzătoare a echipamentelor de lucru a instalației de pasteurizare și de ambalare”, a spus Corneanu.

El a menționat că a fost o suprapresiune pe instalația de dezinfecție cu circuit închis care a dus la deteriorarea câtorva garnituri din instalație, iar particule de cauciuc provenite din respectivele garnituri au intrat în recipientele de lapte.

Potrivit acestuia instalația a funcționat pe dezinfecție și apoi a intrat automat pe clătire.

„Nu a existat niciun pericol pentru sănătate, ci doar disconfort pentru ceea ce era în sticlă”, a spus Corneanu.

El a menționat că pe lângă retragerea lotului firma a fost amendată și cu 10.000 de lei pentru întreținerea necorespunzătoare a instalației.(T.B.)


Intră acum și în grupul de