Sancțiuni de peste 84.000 lei aplicate de polițiștii suceveni în cadrul unor acțiuni pentru combaterea delictelor silvice


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au organizat, în perioada 6 – 13 noiembrie a.c., acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Potrivit Poliției Județene Suceava, au fost efectuate 41 de acţiuni și controale, fiind constatată o infracțiune și au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 84.300 lei. De asemenea, s-a confiscat cantitatea de 106,04 m.c. de material lemnos, în valoare de 24.878 lei.

Poliția a arătat că pe 7 noiembrie a.c., un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control autoutilitara cu semiremorcă încărcată cu 27,91 m.c. cherestea de esență brad conform avizului de însoțire prezentat de conducătorul auto.

„Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în avizul de însoțire, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că ansamblul auto transporta cantitatea de 42,10 m.c. și nu cea consemnată în documente”, a arătat sursa citată.

Astfel, în cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății din comuna Mălini pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 14,19 m.c. cherestea de esență brad,  în valoare de 9.479 lei, care nu era înscrisă în avizul de însoțire.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de