Sancțiuni de peste 180.000 lei aplicate de polițiștii suceveni în cadrul unor acțiuni pentru prevenirea faptelor de contrabandă și comerț ilicit

Polițiștii suceveni au aplicat, joi, 15 noiembrie a.c., sancțiuni în valoare de 182.700 lei în cadrul unor acțiuni pentru prevenirea faptelor de contrabandă, precum și pentru prevenirea faptelor de comerț ilcit.

Potrivit Poliției Județene Suceava, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava a organizat, joi, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei și a comerțului ilicit, în cadrul căreia au fost verificate 50 de societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale.

Astfel, au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 159.000 lei, toate la Legea nr.12/1990 republicată.

De asemenea, s-au mai confiscat bunuri în valoare de 2.310 lei, constând în produse industriale.

Totodată, și polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava și cei ai Compartimentelor de Investigare a Criminalității Economice Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni, împreună cu reprezentanții D.S.V.S.A. Suceava au organizat o acţiune pe raza județului, pe linia prevenirii și combateri ilegalităților în piețe, târguri și oboare.

În cadrul acțiunii au fost verificate 24 de societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale.

Poliția Suceava a arătat că a fost constatată o infracțiune, au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 23.700 lei și s-au confiscat bunuri  în valoare de 3.450 lei, constând în articole de îmbrăcăminte și produse industriale.

(M.T.)