Parchetul Suceava despre accidentul din zona Palatului de Justiție: Șoferul circula cu viteză excesivă și a reușit să oprească autoturismul la o distanţă de peste 70 m faţă de trecerea pentru pietoni, iar cele două victime au fost proiectate la distanţe de 20 până la 40 m faţă de marcajul pietonal


Intră acum și în grupul de

Parchetul Judecătoriei Suceava arată că în cazul accidentului în urma căruia maiorul Irina Airinei a murit, iar fetița sa în vârstă de un an și jumătate a fost grav rănită circula cu o viteză total neadaptată, reușind să oprească autoturismul la o distanţă de peste 70 m faţă de trecerea pentru pietoni, cele două victime fiind proiectate în zona trotuarului din partea dreaptă, la distanţe de 20 până la 40 m faţă de marcajul pietonal.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Suceava, procurorii au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a unui bărbat în vârstă de 26 de ani, din com. Mitocu Dragomirnei, jud. Suceava cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de vătămarea corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Potrivit probatoriului administrat până în acest stadiu al cercetărilor, la data de 14.11.2018, ora 13:12, inculpatul se deplasa la volanul autoturismului personal marca Audi A8, pe Bld. Ştefan cel Mare din Suceava, moment în care, în perimetrul trecerii pentru pietoni din zona Palatului de Justiţie, a suprins şi accidentat o persoană de sex feminin în vârstă de 40 de ani, care conducea un cărucior în care se afla fiica sa, în vârstă de 1 an şi 6 luni şi care s-a angajat în traversarea părţii carosabile a B-dului Ştefan cel Mare, pe marcajul pietonal.

„S-a mai constatat că inculpatul circula cu o viteză total neadaptată regimului de trafic rutier din zonă, reuşind după impact să oprească autoturismul la o distanţă de peste 70 m faţă de trecerea pentru pietoni, cele două victime fiind proiectate în zona trotuarului din partea dreaptă, la distanţe de 20 până la 40 m faţă de marcajul pietonal”, arată procurorii.

În urma accidentului, femeia în vârstă de 40 ani,  a decedat în scurt timp la U.P.U. – Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava ca urmare a multiplelor leziuni suferite, iar pentru minora de 1 an şi 6 luni s-a stabilit un diagnostic prezumtiv: stare de comă ca rezultat al traumatismelor, politraumatism prin accident rutier, TCC, hemoragie subarahnoidiană, traumatism toraco-abdominal, contuzie pulmonară, contuzie hepatică.

Tânărul șofer a fost arestat preventiv joi pentru 30 de zile.

Procurorii precizează că în acest caz cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de