Microbuz înmatriculat în Polonia cu pachete de țigări de contrabandă ascunse în pereții și podeaua autovehicului, depistat în Vama Siret

Un microbuz înmatriculat în Polonia cu pereții și podeaua dublate pentru a fi ascunse țigări de contrabandă a fost depistat, în noaptea de duminică spre luni, în Vama Siret.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, duminică seara, în jurul orei 23:30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară un cetățean în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Polonia.

Existând suspiciuni că acesta transporta țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pereții laterali și în podeaua microbuzului, cantitatea de 1.476 pachete de țigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 2.214 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional de către organele vamale cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, microbuzul marca Mercedes Benz a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Față de șofer s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, precizează sursa citată. (N.B.)