Aproximativ un milion de pachete de țigări ascunse în colete cu rigips și vată minerală, descoperite de polițiștii de frontieră din Vama Siret. Trei cetăţeni polonezi au fost reţinuţi


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Vama Siret au descoperit, în urma inventarierii baxurilor cu ţigări din două automarfare, aproximativ 1.000.000 de pachete cu ţigări pe care trei cetăţeni polonezi au încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în colete cu rigips și vată minerală. Şoferii mijloacelor de transport au fost reţinuţi pentru 24 de ore,  urmând să fie prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, poliţiştii de frontieră din Siret au efectuat un control amănunţit asupra a două automarfare încărcate cu rigips și vată minerală, în care se aflau trei cetăţeni polonezi, în urma căruia a fost descoperită o cantitate mare de ţigări.

„În urma activităţii de inventariere a ţigărilor s-a constatat că în cele două autovehicule era ascunsă, în plăcile de rigips și vată minerală, cantitatea totală de 941.027 de pachete cu ţigări (476.117 pachete în primul autocamion şi 464.910 pachete în cel de-al doilea), diferite mărci, în valoare de 903.386 lei”, a precizat comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a precizat că întreaga cantitate de ţigări  a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar cele două autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor.

De asemenea, cei trei cetăţeni polonezi, şoferii automarfarelor, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, pe numele lor fiind emisă ordonanţă de  reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

Precizăm că miercuri, 21 noiembrie a.c., în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-au prezentat, pe sensul de intrare în țară, doi cetățeni polonezi care conduceau două automarfare marca DAF. Din primele verificări s-a constatat faptul că cei doi şoferi transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, plăci de rigips și vată minerală din Polonia.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de