A doua ediţie a singurului festivalul de pian la patru mâini din ţară, KLAVIER ART DUO FESTIVAL RĂDĂUȚI 2018, se va desfăşura în perioada 1-5 decembrie


Intră acum și în grupul de

Cea de a doua ediţie a Festivalului de pian la patru mâini, KLAVIER ART DUO FESTIVAL RĂDĂUȚI 2018, unic în ţară, se va desfăşura în perioada 1-5 decembrie, la Casa de Cultură din Rădăuţi.

 

Organizatorii evenimentului precizează într-un comunicat de presă că în cele patru seri de concerte vor evolua pe scena Casei de Cultură Rădăuţi renumite duo-uri pianistice din țară, dar și invitați de peste hotare.

Conform comunicatului de presă, festivalul se deschide în data de 1 decembrie cu un concert dedicat aniversării Centenarului Marii Uniri, iar muzica românească va fi prezentată publicului în interpretarea duo-urilor Fausta Dimulescu & Vlad Dimulescu și Corina Răducanu & Eugen Dumitrescu.

Sursele citate menţionează că următoarele două concerte, prevăzute să aibă loc pe 2 și 4 decembrie 2018, intitulate “File de poveste”, vor aduce în fața publicului duo-urile Fausta Dimulescu & Vlad Dimulescu și Adriana Dogariu & Sorin Dogariu, care vor prezenta “un repertoriu plin de culoare și rafinament”, marcând cei 100 de ani de la dispariția compozitorului Claude Debussy.

Totodată, ultima seară de festival, 5 decembrie, îi are ca invitați pe violonista Anca Vasile & pianistul Alessandro Trebeschi(Italia) și duo-ul pianistic Corina Răducanu & Eugen Dumitrescu.

“Programul serii va cuprinde unica lucrare pentru vioară și pian la patru mâini a lui George Enescu, lucrări din literatura dedicată duo-ului pianistic de Johannes Brahms și Leoš JANÁČEK, precum și câteva “Fantezii” de Antonio Bazzini de la nașterea căruia se împlinesc 200 de ani. Integrala Bazzini a fost recent înregistrată și lansată de duo-ul italian  Anca Vasile & Alessandro Trebeschi la casa de discuri „Brilliant Classics””, se arată în comunicatul de presă.

Toate concertele încep la ora 18:00, iar intrarea este liberă.

Organizatori ai KLAVIER ART DUO FESTIVAL RĂDĂUȚI 2018 sunt Casa de Cultură Rădăuți şi Asociația Klavier ART.

În cursul serii de 6 decembrie, violonista Anca Vasile & pianistul Alessandro Trebeschi(Italia) și duo-ul pianistic Corina Răducanu & Eugen Dumitrescu vor susţine un concert la Muzeul de Istorie din Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de