Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni a împlinit un deceniu de existență


Intră acum și în grupul de

 Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni a împlinit, joi, 22 noiembrie a.c., zece ani de la înfiinţare.

„Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni se află într-un moment de sărbătoare, împlinește un deceniu de existență, motiv de mândrie și onoare, atât pentru cei care au pus bazele acestei instituții de învățământ militar, cât și pentru noi, cei care ne-am asumat rolul de a oferi o educație de calitate viitorilor tineri jandarmi”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, sergent-major Mădălina Vlădeanu.

Aceasta a arătat că la 10 ani de la înfiinţarea Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, colonelul dr. Ilie Nuţu a lansat cartea „Istoria Regimentului 16 Dorobanţi din Fălticeni”. Acest regiment condus de generalul Constantin Neculcea a intrat în Bucovina dinspre Fălticeni pe 6 noiembrie 1918.

La eveniment au participat prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, inspectorul șef al I.S.U. Bucovina, colonel Costică Ghiață, prim adjunct al Inspectoratului de Jandarmi Suceava colonel, Iacob Iulian, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu și reprezentanți ai primăriilor comunelor limitrofe municipiului Fălticeni.

De asemenea, corul „Glasul Bucovinei”, condus de preotul militar Iconom Stavrofor Simion Cătălin, a încântat invitații cu un microrecital de cântece patriotice.

Festivitatea s-a încheiat cu o expoziție de artă plastică duoscopică a pictorului Gabriel Todica.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de