Nechifor: Deszăpezirea nu o face nici primarul, nici prefectul și nici președintele de CJ, ci firmele care au contracte. Jumătate din utilajele de deszăpezire nu au intervenit în prima zi de ninsoare. Prefectul și președintele CJ trebuiau să colaboreze și să comunice situația din trafic pentru ca șoferii să fie informați


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Pro România, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că modul în care s-a realizat deszăpezirea după prima ninsoare în județul Suceava a evidențiat lipsa comunicării din partea instituțiilor publice, apreciind că dacă șoferii erau informați asupra condițiilor de trafic ar fi putut găsi soluții alternative.

„Am interacționat foarte mult în ziua de luni. M-au sunat foarte mulți suceveni care erau în dificultate, erau în trafic cu orele. Am văzut că și Poliția a acordat o formă de penalizare către CNAIR pentru că nu a existat o comunicare publică pe perioada dificultăților din trafic și cred că trebuie să intervină mult mai serios”, a spus deputatul sucevean.

El a arătat că sunt contracte cu firme de specialitate pentru deszăpezire.

„Nu trebuie să facă nici primarul, nici președintele Consiliului Județean nici prefectul deszăpezirea la modul propriu, ci cei plătiți din bani publici și care au contracte în derulare”, a menționat Nechifor.

El a spus că s-a văzut și s-a notificat că aproape jumătate dintre utilajele care erau la dispoziție au intervenit în cursul zilei de luni în condițiile în care pe traseul Suceava-Gura Humorului s-a stat și peste cinci ore în trafic, iar alte multe zone din județ nu au fost bine gestionate.

Nechifor a menționat că în cei patru ani în care a fost președinte al CJ Suceava a colaborat cu prefectul Florin Sinescu în asemenea situații și că populația a fost mereu informată despre dificultăți generate de condițiile meteorologie.

„Așa ar trebui să facă și domnul Flutur (președintele CJ Suceava n.r.) cu doamna Adomnicăi (prefectul de Suceava n.r.).O bună colaborare, fără să țină cont de orgolii sau de poziții publice”, a apreciat deputatul sucevean.

El a amintit că în cei patru ani de mandat de la CJ au fost dificultăți mari și au existat situații grele, sub cod roșu, dar că împreună cu prefectul a încercat întotdeauna să informeze cetățenii.

„Dacă oamenii știu despre ce e vorba, dacă au informații despre cum se circulă, pot decide”, a mai declarat deputatul Cătălin Nechifor.(T.B.)

 

 

 


Intră acum și în grupul de